Sari la conținut

Postura

Te uiti in oglinda si nu esti multumit de ceea ce vezi. Poate tii umerii ridicati. Fundul iesit in afara. Genunchii sunt indreptati spre interior. Nu iti place mersul tau. Nu iti place ca stai cu spatele aplecat.

Poate ca incerci sa rezolvi problema prin a iti modifica voit corpul. Te indrepti. Tragi de umeri in jos sau in spate. Poate arata mai bine, dar este in acelasi timp multa munca. Iar cand nu faci acest efort voit o sa revi repede la aceeasi veche postura.

Modul in care te misti

Ceea ce faci si cum o faci afecteaza intreg corpul tau. Suntem constant in miscare, chiar si cand stam. Postura este doar o poza a modului in care ne miscam. Prin Tehnica Alexander, schimbi obiceiurile prin care desfasori activitatile, iar postura se imbunatateste natural. Nu din cauza rigiditatii artificiale, ci dintr-o usurinta si expansiune naturale.

Echilibru

Prin constientizarea corpului poti incepe sa recunosti cand alinierea ta este dezechilibrata. Inveti o modalitate de a te reintoarce la un echilibru natural. Vei elibera tensiunea gatului, a umerilor, a spatelui, a intregului corp. Vei permite o relatie usoara intre cap, gat si coloana vertebrala – ceea ce este numit in Tehnica Alexander – controlul primar.

Cand nu avem o postura echilibrata, unii muschi lucreaza prea mult, in timp ce altii abia lucreaza. Lectiile de Tehnica Alexander vor schimba modul in care percepi si experimentezi sistemul de sustinere al corpului. Acesta functioneaza nu pe segmente, ci ca un intreg. Vei stabili relatia ideala dintre cap si coloana.

Naturalete

Pe masura ce iti restabilesti echilibrul natural, vei gasi o mai mare stabilitate, echilibru si fluiditate. Vei avea o postura mai buna datorita unei functionarii mai bune a intregului corp.